Ручна робота в ювелірному дизайні: тренди та техніки

Вівторок, 10/01/2023 - 12:31 51

Ювелірний дизайн — унікальна індустрія, що поєднує сучасні технології та ручну працю. Перші прикраси з’явилися тисячі років тому. Хай який величезний крок зробили відтоді засоби візуалізації та виробниче обладнання, ювелірна справа не може існувати без фізичного втручання людини.

Творчість та креатив мають значення

Покупці віддають перевагу прикрасам з характером. Ювелірний виріб повинен викликати емоцію, в нього має бути душа. І вона є завдяки кропіткій роботі майстрів-ювелірів, співпраця з якими — невід’ємна для відомих ювелірних брендів. Браслет, каблучка чи сережка — це не просто шматочок металу, тому і ціна золотого жіночого браслета, так само як і інших прикрас, складається з вартості матеріалу, технічних витрат та роботи майстра.

Найвідоміші техніки, що досі виконуються вручну — це філігрань, алмазне огранювання, чорніння, гравіювання, інкрустація.

Як виконується ювелірний дизайн

Кожна з перелічених технік має свої особливості та використовується для вирішення ексклюзивних задач.

Останні тренди

Щороку за допомогою одних і тих самих технік створюються нові ювелірні шедеври, які підкорюють публіку та стають трендовими. Так, на часі інкрустації каміння неправильних форм та незвичайного огранювання. Вони надають індивідуальності та своєрідного шарму. Мають попит і вироби, що комбінують метали двох кольорів, наприклад, золота і срібла або білого та рожевого золота. 

Саме ручний дизайн здатен наділити прикраси індивідуальністю та неповторністю. Ці риси завжди в тренді ювелірного мистецтва.

Теґи: золотоприкрасиювелірні вироби

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram