Мешканцям Кам’янського: 24 січня на Дніпропетровщині запроваджено екстрені відключення світла

Вівторок, 24/01/2023 - 18:47 26

Наш Репортер” має в своєму розпорядженні інформацію пресслужби АТ “ДТЕК Дніпровські електромережі”. Публікуємо текст без змін:

“На Дніпропетровщині через перевищення обсягів споживання запроваджено екстрені відключення.

В енергосистемі країни зберігається значний дефіцит електроенергії після російських атак.

На 24 січня НЕК “Укренерго” надав обмеження споживання для Дніпропетровської області  на рівні 1192 МВт на день та 1162 МВт на ніч. Наразі в області споживання електроенергії суттєво перевищує наданий ліміт, тож диспетчером НЕК в Дніпропетровській області запроваджуються аварійні відключення на 150 МВт.

При таких обмеженнях виконання графіків неможливе, оскільки не вистачає доступної потужності, щоб забезпечити клієнтів світлом в передбачені графіком години. Тому в області сьогодні діятимуть екстрені відключення. 

Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.

До графіків зможемо повернутися лише тоді, коли знизиться споживання в області, або коли зменшиться дефіцит електроенергії в країні і НЕК Укренерго зможе надати більші ліміти споживання на область.

Енергетики всієї країни вже працюють над стабілізацією ситуації, щоб якомога швидше повернутись до прогнозованих графіків відключень. Слідкуйте за оновленням інформації!” 

Читайте такожІнформація про відключення електрики споживачам Кам’янського на вівторок, 24 січня

Теґи: графік відлючень світла кам'янське 2023ДТЭК Днепровские электросетинемає світла Кам'янське 2023новининовини кам'янськогоэкстренные отключения света каменское

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram