У Кам’янському театр ім. Лесі Українки покаже виставу «Украдене щастя»

Четвер, 26/01/2023 - 13:15 28

«Украдене щастя» – визнаний шедевр світової драматургії, класика, перевірена роками, цінована режисерами і акторами, завжди затребувана глядачами. Це одна з найпопулярніших в українській літературі та найбільш знакова для театру п’єса Івана Франка.

В основу сюжету автор поклав відому західноукраїнську народну «Пісню про шандаря». Події у виставі розгортаються в невеликому українському містечку. Анна, яку брати примусили вийти заміж за нелюба, змирилася з долею, притерпілася до свого чоловіка Миколи, бо він людина все ж таки добра та мирна. Але одного разу в їхньому будинку з’являється колишній коханий – Михайло, якого Анна вважала загиблим на війні. Любов, що, здавалося, щезла назавжди, спалахує з новою силою. Три людини виявляються втягнутими у вир нестримних палких почуттів. Виходу з ситуації цього любовного трикутника немає, тому що боротьба за право на щастя йде вже не на життя, а на смерть.

Виставу «Украдене щастя» на сцені театру ім. Лесі Українки поставив відомий литовський театральній режисер Лінас-Маріюс Зайкаускас, ім’я якого добре відомо у театральному світі.  Зайкаускас був художнім керівником російського драматичного театру у Вільнюсі, художнім керівником та директором театру у Радомі (Польща), очолював паневежський Театр імені Юозаса Мільтініса, викладав у Музичній академії Литви, в Паневежській консерваторії та в Єльському університеті (США). У різних країнах світу він поставив понад 120 вистав. В Україні Лінас-Маріюс Зайкаускас ставив вистави в Києві, Севастополі і у нас, у Кам’янському.

Вистава «Украдене щастя» стала лауреатом ХІ Міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні» у номінаціях «Краща чоловіча роль» (Олександр Тарханов), «Краща жіноча роль» (Марина Юрченко), «Кращий молодий актор фестивалю» (Руслан Куксенко).

Подивитись виставу «Украдене щастя можна 27 січня о 18:00 на Новій сцені театру (колишній ПК ім. Горького).

Замовлення квитків та довідки за тел.: (067) 638-14-09.

За інформацією театру ім. Лесі Українки

Читайте такожАфіша театру ім. Лесі Українки в Кам’янському на 26 – 29 січня

У Кам'янському театр ім. Лесі Українки покаже виставу «Украдене щастя»

Теґи: Іван Франко Украдене щастяновини кам'янськоготеатр кам'янськетеатр камянське

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram