Грунтовка: топ-5 важливих питань

П’ятниця, 05/05/2023 - 13:35 51

Причини для того, щоб купити шпаклівку, знають всі, хто хоч трішечки заглиблювався в задачі ремонту. А як щодо грунтовки? Невже без неї дійсно не можна обійтися? На ці та деякі інші важливі питання ми вже готові вам відповісти.

Навіщо потрібна грунтовка?

Грунтівка – ваша секретна зброя для довговічної служби нового ремонту. Саме на ній надійно тримаються лаки, фарби, штукатурка, та й шпаклівка, яка може скоригувати лише незначні нерівності. Інша справа – грунтовка: вона не лише вирівнює навіть значні шорсткості та недоліки стін після чорнового ремонту, а й стає тим шаром, що на десятиліття зчіплює зі стіною фінішні матеріали.

Які завдання виконує грунтовка?

Щоб детальніше розібратися, які ж функції несе грунтівка, ознайомтеся з основними з них:

Зменшити вбираючу здатність основи. Ґрунтовий розчин закупорює найменші пори в мінеральних матеріалах, допомагаючи адгезії фарб, лаків, клеїв та штукатурок із поверхнею.

Укріпити поверхню та зв’язати пил, який може знизити зчеплення покриття.

Стати посередником між поверхнею та покриттям. Грунтовка ніби «магнітить» фарбу, завдяки чому можна отримати ідеальний результат на будь-якому типі поверхні.

Заблокувати плями та вологу, не давати їм просочити основу.

Як правильно використовувати грунтівку?

По-перше, важливо ознайомитися з інструкцією на упаковці, наданою виробником, притримуватися вказаного часу висихання та вчасно провітрювати робоче приміщення. Для того, щоб нанесення було ефективним, необхідно:

  • підмести чи пропилососити стіну, щоб мікрочасточки бетону та пилу не заважали процесу нанесення;
  • дати вологій стіні висохнути перед ґрунтуванням;
  • провітрити й просушити приміщення в цілому.

Чим краще наносити грунтовку?

Мало купити грунтовку – https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/gruntivky: важливо ще й нанести її за допомогою правильного засобу.

Валик – універсальний вибір: він допомагає збалансовано розподіляти суміш. Та краще використовувати пензель. Його перевага в тому, що ворсинки «заносять» суміш глибоко в основу, щоб вона працювала не лише на поверхні, а й усередині стіни. Окрім того, пензлем грунтовку наносити легше, запобігаючи розбризкуванням. До речі, одного нанесеного шару суміші цілком достатньо.

Якими бувають грунтовки?

Основні види грунтовок обираються залежно від типу поверхні та фінішного покриття, а також поставлених задач:

  • прозора, на водній основі – найбільш універсальна;
  • прозора, на основі розчинника;
  • пігментована, на водній основі;
  • ізолююча;
  • мікробіоцидна прозора.

Щоб детальніше дізнатися, який із видів підходить саме вам, звертайтеся до спеціалізованого інтернет-магазину «Євромета» просто зараз.

Теґи: грунтовкакупити грунтовкукупить грунтовкуремонт квартир

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram