Мешканцям Кам’янського: чому відбуваються нарахування за електроенергію, якщо в квартирі ніхто не проживає?

Четвер, 11/05/2023 - 11:49 58

Наш Репортер” має в своєму розпорядженні інформацію пресслужби “YASNO”. Публікуємо текст без змін:

“Щомісяця постачальник електроенергії, згідно правил роздрібного ринку, виставляє рахунки. Їх отримують усі клієнти, навіть, ті власники квартир, в котрих ніхто не проживає. Чому так відбувається і як не накопичити борги за порожню квартиру, розповідаємо у матеріалі. 

Якщо у будинку клієнта, в квартирі, де ніхто не проживає, встановлена автоматизована система обліку електричної енергії (АСКОЕ), то оператор системи розподілу бачить, що споживання не відбувається, і тоді у рахунку такий клієнт бачить 0 грн до сплати. Але якщо такої системи немає, то дізнатись чи відбувається споживання чи ні, якщо клієнт про це не поінформував, оператор системи розподілу не може. 

Відповідно, навіть якщо у квартирі ніхто не проживає і показання електролічильника не передаються, то нарахування за спожиту електроенергію все одно відбуватиметься – за середньодобовим споживанням.

Щоб не накопичити борги за порожню квартиру, клієнт може виконати наступні дії

1. Відключити всі електроприлади і щомісяця передавати одні й ті ж самі останні зафіксовані показання електролічильника.

2. Звернутись до оператора системи розподілу щодо тимчасового відключення електроспоживання. Тоді ОСР проведе відключення. Але важливо пам’ятати, що послуга по відключенню та підключенню за ініціативою клієнта платна та буде проведена за кошти клієнта. Термін підключення від 3-х робочих днів у містах та до 5 робочих днів у сільській місцевості.

Нагадаємо, звернутись за консультацією до YASNO клієнти можуть зателефонувавши до контакт-центру або написавши в особисті повідомлення сторінці у Facebook. Контакти оператора системи розподілу розміщені на сайті постачальника за посиланням“. 

Читайте такожЗручні, сучасні, але не працюють – інформаційні табло на головній транспортній розв’язці Кам’янського

Теґи: yasno кам'янськеyasno каменскоекам'янське новини сьогоднікаменское новости сегоднятарифи електроенергія українатарифы электроэнергия каменское

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram