В Україні з’явилася нова монета

Субота, 20/05/2023 - 14:05 40

У Національному банку України 19 травня презентували нову обігову пам’ятну монету. Про це повідомили в НБУ.

Вказана монета за своїми характеристиками ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Водночас її реверс – тематичний, присвячений військовослужбовцям Сил підтримки Збройних Сил України.

Монету виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом,  маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм. Гурт монети – рифлений. Її введено в обіг з 19 травня.

Обігова пам’ятна монета “Сили підтримки Збройних Сил України” продовжує серію “Збройні Сили України”.  На реверсі монети зображені емблема та гасло Сил підтримки ЗСУ: “Завжди поруч”. 

“Прийматися ці монети від клієнтів також будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет», – зазначають в НБУ.

За інформацією Нацбанку, реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. 

Джерело: НБУ 

Читайте також: Мешканцям Кам’янського, які мають борги та несплачені штрафи, блокують банківські картки. Куди звертатися (телефони виконавчої служби)

Теґи: монети українимонеты украинанацбанкновини україни сьогодніновости украины сегодня

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram