Як одіозний ексдепутат Трухін став водієм вантажівки, – “Главком”

Вівторок, 30/05/2023 - 14:47 65

Офіційно у водії колишнього народного депутата з Кам’янського Олександра Трухіна відрядив благодійний фонд «Відродження Харкова», який створено у березні 2022 року. Про це повідомляє видання “Главком” (дивіться за посиланням): 

“Ще одна одіозна vip-персона раптово змінила профіль і тепер активно користується системою «Шлях». Ідеться про народного депутата, заступника голови фракції «Слуга народу» Олександра Трухіна, який склав мандат 23 лютого 2023 року і став… водієм із перевезення гуманітарки. Це не жарт. Нижче витяг із розпорядження начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити від 28 лютого 2023 року. Дозвіл на виїзд за кордон діє до 1 липня.

Офіційно у водії Трухіна відрядив благодійний фонд «Відродження Харкова». Організація з’явилася у березні 2022 року. Засновниками виступили п’ятеро мешканців Харкова. Із березня 2023-го фонд прописаний у Хусті Закарпатської області.

У бесіді з «Главкомом» керівник «Відродження Харкова» Олександр Бондар заявив, що не знайомий із екснардепом Трухіним.

«Ніколи в житті його не бачив і не спілкувався. На сайті нашої організації є відповідна форма, яку може заповнити будь-яка людина, котра хоче стати волонтером. Трухін зареєструвався. Комунікація з ним відбувається через його помічницю. Фонд отримав митну декларацію, в якій вказано відомості про гуманітарний вантаж, завезений Олександром Трухіним. Наразі він знову за межами України у гуманітарних цілях. Тобто, згідно з розпорядженням голови обласної військової адміністрації, йому дається 30 днів з моменту перетину кордону для перебування за кордоном», – пояснив Олександр Бондар.

І надав копії митної декларації ввезеного гуманітарного вантажу екснардепом.

Отже, Олександр Трухін привіз три квадрокоптера Mavic 3. До речі, міністр оборони Олексій Резніков назвав «Мавіки» «весільними» дронами і такими, що «не змінять ситуації на полі бою». Середня ціна на них в Україні трохи більше 100 тис. грн. «Ексслуга» завіз дрони в кінці березня, а на початку квітня передав їх військовій частині, яка дислокується на Західній Україні.

А кілька місяців тому суспільство знало абсолютно іншого діяча. 79% опитаних соціологами українців знали про  аварію за участю народного депутата Олександра Трухіна, яка відбулася у серпні 2021 року. Тоді автівка Audi A8, у салоні якої сидів провладний нардеп, втрапила у ДТП за участю кількох машин. Загалом, травмувалося шість пасажирів. Найбільше дісталося очільнику Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі, який потрапив до лікарні із важкими травмами.

По-новому історія з ДТП Трухіна заграла після виходу журналістського розслідування у лютому 2022 року. Було оприлюднено відео з камер патрульних, котрі прибули на місце аварії: нардеп Трухін намагався вислизнути з місця події до лісу. За те, щоб його відпустили правоохоронці, запропонував їм хабаря 150 тисяч.

Резонансне розслідування просувалося дуже повільно. На певному етапі слідства з’ясувалося, що ключовий доказ у справі було знищено!

Зрештою «алібі» Трухіна і близькість до Офісу президента не спрацювали. Очевидно, зіграв фактор великої війни. У лютому 2023 року політик уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Вищий антикорупційний суд визнав винним політика у корупційному злочині та призначив 68 тис грн штрафу. Ще 6 млн грн (приблизний еквівалент запропонованого хабаря поліцейським – «Главком») обвинувачений повинен перерахувати на проєкт United24 «Армія дронів» з підтримки ЗСУ.

Важлива деталь. До вироку антикорупційного суду Трухін, як народний депутат, мав імунітет від мобілізації на фронт. Нині у нього волонтерська бронь”.

Читайте такожУ Дніпропетровській області на хабарі затримали заступницю мера

Теґи: волонтеринардепновини україниОлександр Трухін

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram