Мешканцям Кам’янського: уряд підвищив тариф на електроенергію (оновлено)

Вівторок, 30/05/2023 - 20:11 141

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо підняття тарифу на електроенергію для населення з першого місяці літа 2023 року. Про це інформують у Міністерстві енергетики України.

У вівторок, 30 травня, уряд на своєму засіданні затвердив підвищення тарифу з 1 червня на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт·год.

Під час брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що це рішення є вкрай складним, але необхідним для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об’єктах країни. 

«Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему. Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу  це внесок у забезпечення стійкості системи»,  зазначив Герман Галущенко.

Міністр пояснив, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт·годину.

«Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему»,  зазначив Герман Галущенко.

За його словами, з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

«Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, як це було і минулої зими. А тому маємо задіяти усі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту»,  підкреслив міністр.

Також очільник Міненерго зазначив, що планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Наразі тариф для споживачів, які використовують до 250 кВт·год на місяць, становить 1,44 грн/кВт·год, а споживачі, що використовують понад 250 кВт·год, сплачують 1,68 грн/кВт·год (дивіться за посиланням).

Джерело: “Урядовий портал

Читайте такожЩо думають підприємці Кам’янського про можливе повернення з 1 липня податкових перевірок і штрафів за РРО

Теґи: кам'янське новини сьогоднікаменское новости сегодняНКРЕКПНКРЭ КУтарифи електроенергія українатарифы электроэнергия каменское

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram