У Дніпрі поліцейський та його брат вимагали 200 тис. доларів і погрожували вбивством (відео)

Середа, 31/05/2023 - 13:01 20

Заступника начальника одного з управлінь поліції Дніпра та його брата підозрюють у тому, що вони влаштували терор трьом місцевим мешканцям і вимагали у них гроші.

За оперативною інформацією Державного бюро розслідувань, троє потерпілих свого часу робили ремонт у будинку, який оформлений на тещу правоохоронця. Наприкінці січня 2023 року в садибі сталася пожежа через коротке замикання. Високопоставлений правоохоронець всю провину за надзвичайну ситуацію поклав на робітників. Не слухаючи аргументів, він вважав, що саме їхні непрофесійні дії під час ремонту призвели до інциденту. Відтак правоохоронець почав залякувати робітників, аби ті сплатили йому 200 тис. доларів США. Саме у таку суму правоохоронець оцінив збитки від пожежі.

До вибивання грошей з робітників він залучив ще й свого брата. Вже удвох вони почали вимагати, аби потерпілі у найкоротші терміни сплатили вигаданий борг. Для цього пропонували розпродати їхні автомобілі та інше майно, безоплатно працювати над відновленням будинку, а одному з мобілізованих робітників наказали кожного місяця перераховувати його заробітню плату, отриману в ЗСУ.

Людей залякували кримінальною відповідальністю, вигадували різноманітні строки тюремного ув’язнення, потім почали погрожувати вбивством, обіцяючи закопати тіла, так що їх ніхто і ніколи не знайде. Для того, аби узаконити вибивання “боргу”, правоохоронець почав вимагати від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

Працівники ДБР задокументували всі протиправні дії вимагачів. За даними обласної прокуратури, в ході обшуків за місцями мешкання фігурантів справи було вилучено мобільні телефони, грошові кошти, документи, чорнові записи щодо доходів з майна, отриманого незаконним шляхом.

Правоохоронець та його брат підозрюються у вимаганні з погрозою насильства над потерпілими (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. А також – щодо накладення арешту на нерухоме майно в елітних житлових комплексах по всій території України.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Джерело: ДБР, Офіс Генпрокурора

Читайте також: Комусь комендантська година, а іншим море по коліно: кадри нічної ДТП, скоєної у Кам’янському п’яним водієм «Мерседеса» (відео, ненормативна лексика)

У Дніпрі поліцейський і його брат вимагали 200 тис доларів і погрожували вбивством (відео)

У Кам'янському відзначають День Конституції України

Еще послужат: в Каменском приводят в порядок остановки старого образца (фоторепортаж)

У Кам'янському змагалися гімнастки

У терцентрі Кам'янського будуть надавати нові послуги

Веслярі Кам'янського перемогли на чемпіонаті області у Дніпрі

У Кам’янському провели фестиваль вуличної музики (фото, відео)

Теґи: гбрдбрновини дніпро сьогодніновости днепр сегодняпрокуратура Днепрпрокуратура дніпро

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram