Мешканцям Кам’янського: в YASNO запустили нову функцію для споживачів

Вівторок, 06/06/2023 - 16:45 28

Відтепер у viber, telegram та на сайті YASNO можна не лише передавати показання електролічильника та сплачувати рахунки за світло, а й вести переписку з оператором. Завдяки цьому клієнти можуть швидко отримати консультацію з питань електропостачання у режимі живого спілкування. 

Звернутися у чаті до оператора, наприклад, можна для роз’яснення щодо нарахувань, уточнення суми заборгованості чи переплати, консультацій по процедурі переукладання договору тощо. Крім текстових повідомлень тут також є можливість відправки фото або скрінів екрану. Оператори надають відповіді клієнтам щодня з 8:00 до 20:00 без вихідних.

Щоб розпочати онлайн-спілкування з оператором у месенджері, необхідно доєднатися до чат-боту YASNO у viber або telegram. Після цього слід обрати функцію «Чат з оператором» і слідувати підказкам. Також написати повідомлення можна на сайті постачальника, скориставшись спливаючою формою у правому нижньому куті екрана.

У компанії нагадують: дистанційно звернутися до YASNO можна також через електронну пошту або написавши особисте повідомлення на сторінці у Facebook.

Читайте такожУсі тарифи на комуналку для споживачів Кам’янського за травень 2023 року

Теґи: yasno кам'янськеyasno каменскоедтек кам'янськедтэк каменскоекам'янське новини сьогоднікаменское новости сегодня

Читайте головні новини nashreporter.com у соціальних мережах FacebookTelegram